Mitt Liv

Berättat av Carola

Född 2009. Södertörns friskola. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Mitt liv 2050

2050 låter som ett sjukt år. Kanske det är världskrig nu, kanske en asteroid slog eller klimat värme blev värre. Massor med saker kan hända, men jag kan berätta vad jag vill jobba med, hur jag vill ha mitt liv, och vart jag vill leva.

Just nu så vet jag inte med vad jag vill göra i framtiden men jag har 2 jobb jag tänkte fokusera just nu på. Det första är att jobba som tandläkare, eftersom jag tycker att det skulle faktiskt vara roligt jobba som en tandläkare. Jag gillar gå till tandläkare som är konstigt eftersom många är rädda från de. Men det andra är något med ekonomi men jag är osäker på denna jobb.

Men om allting går bra med skolan och har pengar så vet jag inte vart jag vill bo (vilket land jag vill bo). Jag menar att jag vill BORT från Sverige så snabbt jag har mycket pengar. Det låter underligt att jag vill bort här eftersom jag var född här och har levt här hela min ungdom. Men jag tycker att Sverige är jätte deprimerad land, Vet inte vad det gör så att för mig det ser ut så deppigt, kanske för att jag har här ingen.

Just nu så vet jag inte vilket land vill jag bo men min första val är typ Sydkorea eller Polen, i Polen så lever min hela familj och jag är redan van med att vara i Polen, och i Sydkorea så vill jag bo där för att jag tycker att där är det mer tryggare än Sverige och Polen. Men också för att jag skulle vilja gå någonstans jag har aldrig varit.

Men hur vill jag ha mitt liv?

Jag vill ha ganska rikt men också inte jättemycket som typ Kylie jenner eller Elon musk. Jag vill vara lagom rik, så att jag kan ha ett fint/ mysigt hus och pengar för mig själv. Men annars så tänker jag inte på någon en relation med någon. Jag kan leva ensam med mina djur. Som Tex. katt och en hund.

Det va allt jag har tänkt om mitt framtid. Jag kanske har något mer jag vill vara men det kommer vara bara till mig själv. 😉

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Carola

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00680

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Södertörns friskola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!