Mitt Liv

Berättat av Jessica

Född 2011. Katarina Norra skola. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Jag vaknar av mitt alarm på min robot och ber min den göra frukost. Alla har en egen robot. Den gör frukost samtidigt som jag klär på mig. Den kommer till min säng och jag äter frukost där. Sedan packar jag min ryggsäck. Sedan tar jag flygbussen till jobbet, jag jobbar med att fixa bilar. Det finns inte så många såna jobb kvar nu, det är för att robotar och maskiner gör nästan allt nu. Några vanliga jobb är att fixa robotar, programmera robotar eller vara redo ifall en robot skulle gå sönder, vara ur funktion, att den har fått ett virus eller det är något annat fel på den.

Det kommer inte så många kunder till oss, det beror på att det finns andra företag som har maskiner, vilket går fortare. Jag gillar mitt jobb, det är kul att hjälpa människor och att göra de glada. Det man gör på mitt jobb är att man byter däck, byter lysen, lagar den om den är trasig och sånt. Det kom en kund!

Han hade krockat och bilen hade blivit väldigt skadad. Jag satte igång med att laga bilen, efter det kom det inte många mer kunder. Jag åkte hem igen med flygbussen. När jag hade kommit hem sa jag till min robot att den skulle laga middag. Min robot är som mitt husdjur och min hjälpreda samtidigt. Jag åt middagen, det var gott.

Sedan myste jag med min robot, den är bäst.

Efter middagen gick jag och borstade tänderna med min eltandborste, alla har en eltandborste. Sedan gick jag och la mig.

Publicerat

21 februari 2023

Berättat av

Jessica

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00766

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!