Mitt Liv

Berättat av Klara

Född 2009. Hedskolan M. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Mitt liv – mitt liv 2050

Livet år 2050 är bra, men jag är ovan med det.

Mitt liv har ändrats väldigt mycket som en 41-årig programmerare. Nu finns det massa solceller på nästan vartenda hus i kvarteret, och det finns väldigt många robotgräsklippare som klipper gräsmattorna. Det var inte så vanligt år 2022.

Jag bor i Piteå i en 2-rums lägenhet, förut bodde jag i Gällivare. Jag har ingen man eller barn, så jag lever ensam med min katt Emma, som brukar håra ner min soffa i vardagsrummet.

Maten har också förändrats. Det är mer vanligt med vegetarisk mat nuförtiden. Jag försöker få tag i kött, men det finns knappt något i affärerna eller deras online- butiker. Så jag är tvungen att äta antingen vegetarisk mat, eller fisk. Jag tycker att det inte smakar så gott, men det är ändå ganska bra för planeten nu när klimatförändringarna har ökat väldigt mycket. Sedlar/mynt är helt borta, så nu är det bara betalning med QR-kod på telefon, betalkort eller något nytt påfund. På affärerna finns det knappt några kassörskor, de har ersatts av robotar eller något liknande.

På fritiden brukar jag umgås med några vänner, vi brukar t.ex. shoppa och laga mat tillsammans ibland. Jag brukar även leka med Emma eller koppla av med en spännande bok.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Klara

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00476

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Hedskolan M

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!