Mitt Liv

Berättat av Ruth

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Min dröm att år 2050 så ser världen helt annorlunda ut än idag. Jag blir så otroligt trött på alla krig, all sexism, homofoberna som härjar, rasisterna som hatar, klimatkriser som förstör och ett allmänt oförstående gentemot allt detta. 2050 vill jag att det ska vara över. Det värsta med att sitta och skriva detta är att jag vet att det inte har hänt, förmodligen så är världen precis lika frukantsvärd då som den är nu. Med detta sagt så kan jag i alla fall få hoppas att det har blivit någorlunda bättre.

Just nu så skulle jag helst vilja jobba dom antingen psykolog eller journalist, så förhoppningsvis så gör jag något av dessa två. Eller något helt annat, så länge jag uppskattar att vara på mitt jobb så är jag nöjd. För tillfället så tror jag inte att jag vill skaffa barn när jag blir äldre men vi får se hur det blir med den saken längre fram i livet, jag vill åtminstone inte vara gravid, det verkar superjobbigt om jag ska vara ärlig. Dessutom så vill jag inge drabbas av förlossningsdepretion vilket jag har hört inge är helt ovanlig.

Faktiskt så har jag inte så stora tankar om hur livet kommer att se ut i framtiden men jag vill att den ska vara bättre än nu… Åtminstone inte sämre.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Ruth

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/01060

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!