Mitt Liv

Berättat av Nora

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Så här föreställer jag mitt liv 2050 på en fredag:

Jag vaknar klockan 6:00 av att mitt alarm ringer. Så jag stiger upp ur sängen och tar en dusch och tar sedan på mig ett par jeans med bälte och sedan en vit skjorta. Efter det säger jag godmorgon till min man och går sedan till andra änden av hallen till min äldsta dotter Hazel som är 12 år för att kolla att hon är vaken. Då går jag till rummet bredvid och väcker min son Phoenix som är 9 år. Sedan går jag ner för trapporna och in i köket där jag hittar min man som håller på att fixa frukost och koka kaffe. Jag dricker kaffet och äter min frukost och då kommer Hazel ner och snart därefter kommer Phoenix också. Då är klockan 6:30. Jag går upp för att borsta tänderna och göra mig redo i badrummet. Sedan vaknar min hund Ellie och tillsammans går vi till Lily’s, min treåring, rum för att väcka henne. Ellie skäller glatt och Lily vaknar direkt. Lily och Ellie älskar varann och de gör allt tillsammans. Jag hjälper Lily klä på sig och sedan går vi ner där Hazel och Phoenix är redo. Eftersom min man jobbar hemifrån och Hazel och Phoenix börjar 7.30 på morgonen så kör jag dem till skolan och mig till mitt jobb så tar min man ut Ellie och tar Lily till dagis eftersom hon börjar 8:30. Hazel, Phoenix och jag går ut till bilen och kör till deras skola där jag lämnar dem. Sedan åker jag till mitt företag NYClimate Clothes där vi arbetar med att sälja kläder av återvunnet material som är gjort på hållbart sätt. På det här företaget är jag VD och möjligtvis ägare. På jobbet gjorde jag det vanliga, jag såg till att allting funkade och fixade lite andra saker.

Jobbet slutade klockan 2:30 och då avslutade jag för dagen och körde sedan till skolan där mina barn slutar klockan 3:00. När jag kommit fram till skolan så var Allison där( Allison är min bästa vän sen 5:an) och vi pratade lite tills våra barn kom ut ur skolan. Allisons äldsta dotter Lydia går i samma klass som Hazel och de är bästa vänner. Sen är Phoenix bästa vän med Allisons 9 åring. Vi sa hejdå och sen åkte vi hem och hämtade Lily på vägen. Väl hemma så var klockan 3:30. Då jobbade jag lite på min dator sedan så gick jag ut med Ellie. Och när jag kommit tillbaka så var klockan 4:00. Så jag gjorde mig redo för att gå till middag. Allison och jag skulle träffas för att gå till middag och gå till bio och hennes familj skulle stanna hos oss och äta middag. Och då ringde någon på dörrklockan. Det var Allison och hennes familj, så jag öppnade dörren och så sa vi hej och hejdå.

Vi åkte till en restaurang och åt där och efter det gick vi till bion. Då kollade på film och efter 2 timmar var den klar och då var klockan 8:00 på kvällen. Vi gick åkte sen tillbaka till mitt hus där våra familjer var. Några minuter senare sa vi hejdå och Allison och hennes familj gick till deras hus som är bredvid vårt. De bor så nära så vi brukar ofta träffas.

När de åkt var klockan 9:00 och Lily hade somnat med Ellie i soffan så vi bar upp henne i hennes säng. Sedan gick vi ner och sa till Phoenix att göra sig redo till att gå och lägga sig. Nere satt också Hazel och textade med sina vänner. Så vi sa till henne att göra sig redo för att gå och lägga sig så får hon prata med hennes vänner i hennes rum. Jag gick upp och sa godnatt till Phoenix och sedan gick jag ner. Där jag och min man kollade på lite tv sedan gick vi också upp och la oss.

Övrig fakta:

Jag bor i Usa

Om jag får en tvilling ska den andra tvillingen heta Karma.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Nora

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/01046

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!